Instagram

Instagram Hareket Kısıtlaması Nedir, Neden Olur?

Instagram hareket kısıtlaması belirli süre içerisinde beğenme, yorum yapma, takip etme yada mesaj gönderme gibi bazı işlemlerin gerçekleşmesini engelleyen bir güvenlik önlemidir. Hareket kısıtlama işlemi Instagram tarafından yapılıyor. Kısıtlama genellikle Instagram tarafından kullanıcıların kuralları ihlal ettiği durumlarda uygulanır. Instagram hesabınıza hareket kısıtlaması geldiğinde herhangi bir işlem yapamazsınız. Kullanıcılar bu durumda hesaplarına kısıtlama gelmesinin nedenlerini araştırırlar.

Instagram Hareket Kısıtlaması Nedir?

Instagram hareket kısıtlaması kullanıcıların topluluk kurallarına uymadığı durumlarda Instagram’ın kullanıcıyı ve topluluğu koruma altına almak için uyguladığı bir kısıtlama yöntemidir. Kurallara aykırı davranan kullanıcıların hesaplarına kısıtlama gelir, bu durum bildirim ile kullanıcıya bildirilir. Kullanıcı Instagram hesabından etkileşim sağlayabilecek hiçbir işlem yapamaz. Konu Instagram tarafından detaylı şekilde araştırılır ve sonuca varılır.

instagram hareket kısıtlaması

Instagram Hareket Kısıtlaması Neden Olur?

Instagram hareket kısıtlama birçok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Kısıtlamanın en önemli nedeni Instagram’ın güvenilir bir platform olmasını sağlamak, spam ve kötüye kullanım amacının önüne geçmektir. En yaygın olarak karşımıza çıkan Instagram hareket kısıtlama nedenlerini siler için listeledir.

Spam Davranışı

Instagram aynı yorumu ve mesajı birden fazla kullanıcıya gönderen hesapları spam olarak algılar. Diğer kullanıcılar üzerinde olumsuz etki yaratabileceğinden bu durum tespit edildiğinde Instagram kullanıcıya kısıtlama getirir. Özellikle reklam ve promosyon amaçlı kullanıcılara Instagram’dan toplu mesaj gönderilmesi, Instagram’ın topluluk kurallarına aykırıdır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için toplu mesaj gönderme gibi işlemleri yapmaktan kaçınmalısınız.

Uygunsuz İçerik

Instagram politikası gereği uygunsuz paylaşımlarda bulunan kullanıcıları kısıtlar. Kullanıcıların paylaşımlarında müstehcen, nefret dolu, hakaret edici içerikler bulunuyorsa Instagram bu durumu tespit ederek, kısıtlama uygulayacaktır.

İhlal Edilen Kurallar ve Politikalara Uyumsuzluk

Instagram, kullanıcıların uygulamayı güvenli şekilde kullanabilmeleri için topluluk kurallarını kullanıcılara sunmuştur. Instagram, topluluk kurallarını ihlal eden kullanıcıların hesaplarını kısıtlama yetkisine sahiptir. Bu yetki dahilinde hesapları incelemeye alır ve sonuca göre işlem yapar. Instagram topluluk kurallarına linkten ulaşabilirsiniz.

Şüpheli Hesap Davranışları

Instagram, kullanıcıların hareketlerinde şüpheli hareket tespit ederse hesaba kısıtlama getirebilir. Kullanıcının hesabını korumak, güvence altına almak için getirdiği bu kısıtlama işleminde hesap hareketleri dikkatli şekilde incelenir. Örneğin, bir kullanıcının hesabına başka bir ülkeden giriş yapmaya çalışılırsa ve kullanıcı bilgileri değiştirilirse Instagram bu hareketi tehdit olarak algılar. Bu nedenle hesaba hemen kısıtlama getirir.
Bu gibi durumlar tamamen kullanıcının hesabını güvence altına almak için alınan tedbirlerdir. Kullanıcı hareketleri Instagram tarafından kontrol edildiğinde herhangi bir sorun gözükmez ise kısıtlama kararı geri çekilir.

Instagram Hareket Kısıtlaması Problemi Nasıl Çözülür?

Instagram her ne kadar kuralların dışına çıkıldığında hesaplara kısıtlama getirse de bazı durumlar da yanlış işlem yapabiliyor. Eğer haksız yere instagram hareket kısıtlama problemi ile karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorsanız Instagram yardım bölümünden destek talep edebilirsiniz. Hesabınız incelemeye alındığında gelen bildirimler doğrultusunda sizde hesabınızı kontrol edebilirsiniz. Uygun olmayan bir davranışınız var ise bu durumu düzeltebilirsiniz. Sorunlu Instagram hareketlerinizi düzelttikten sonra Instagram’ın bu durumu fark etmesi için beklemelisiniz. Instagram hesabınızı kontrol ettiğinde sorunun düzeldiğini göründe hesabınızı aktif hale getirecektir.

Instagram Hareket Kısıtlaması Ne Zaman Biter?

Instagram hareket kısıtlamasının kaldırılma sürecinde değişiklik olabilir. Genelde 24 saat ile 1 hafta içerisinde hesap kontrolü sağlanıp, sonuca varılıyor ancak bu süre yapılan hareketlerin devamlılığına göre uzayabilir. Eğer kısıtlamayı gerektirecek hareketlere devam edilirse Instagram daha uzun sürede hesabınıza hareket kısıtlaması getirebilir.

Bu nedenle kuralları ihlal etmeden Instagram uygulamasını kullanmaya özen göstermelisiniz. Instagram’ın kurallarını iyice okuyup, yasakladığı hareketlerden uzak durmanız hesabınız için yararlı bir adım olacaktır.

Instagram takipçi sayınızı ücretsiz arttırmak istiyorsanız, instagram ücretsiz takipçi hizmetini denemelisiniz!

Instagram Hareket Kısıtlaması Kalktığı Nasıl Anlaşılır?

Instagram’da hareket kısıtlamasının kalktığını anlamak için kısıtlama geldiğinde yapamadığınız işlemleri deneyerek kısıtlamanızın kalkıp kalkmadığını anlayabilirsiniz. Örneğin, beğeni veya yorum yapma işleminize kısıtlama geldiğinde bu işlemi tekrar tekrar denemelisiniz. Eğer yaptığınız beğeni veya yorum yapma işlemi gerçekleşiyorsa kısıtlamanız kalkmıştır. Ayrıca Instagram’da herhangi bir uyarı almamanız da instagram hareket kısıtlama kaldırma işleminin gerçekleştiğine işarettir.

Instagram hareket kısıtlama ile karşılaşmak istemiyorsanız, topluluk kurallarına uygun davranmanız gerekmektedir. Instagram’ın yasakladığı işlemlerden kaçınarak güvenli bir kullanıcı olduğunuzu Instagram’a kanıtlamanız gerekiyor. Böylelikle iki taraflı güven oluşmuş olur ve profilinize herhangi bir kısıtlama işlemi yapılmaz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu