Instagram

Instagram Kısıtlama Nedir? Nasıl Kaldırılır?

Son zamanlarda Instagram kısıtlama konusu en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Instagram kötü yorumların, içeriklerin, mesajların artış gösterdiğini anketler ile tespit ederek kullanıcıların yüzünü güldürecek olan adımı attı ve instagram kısıtlama özelliğini kullanıma sundu.

Instagram’ın güncellemesi ile gelen ve kullanıcıların çok sevdiği instagram kısıtlama nedir, gelin birlikte inceleyelim.

instagram kısıtlama

Instagram Kısıtlama Nedir?

Instagram takip kısıtlama özelliği tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilen bir özelliktir. Instagram kısıtlama özelliği için kötü yorum, taciz, tehdit gibi kullanıcıyı olumsuz yönde etkileyebilecek durumların önüne geçmek için aldığı bir önlem diyebiliriz.

Bu özellik sayesinde kullanıcıların, içeriklerine olumsuz etkileşimde bulunan kullanıcıları doğrudan kısıtlama yetkileri bulunuyor. Hatta mesaj kutunuz için de bu özelliği kullanarak kullanıcıya çevrimiçi durumunuzu göstermeyebilir, mesajların okundu bilgisi gibi özellikleri kısıtlayabilirsiniz.

Gelelim bu özelliği nasıl kullanabiliriz, instagram kısıtlama nasıl kaldırılır konusuna. Aşağıda belirtilen adımları takip ederek instagram kısıtlama özelliğini kullanabilirsiniz.

Instagram Kısıtlama Nasıl Kullanılır?

Instagram kısıtlama özellikle fenomenlerin sıklıkla tercih ettiği özellik haline geldi. Bu özelliği fenomenler dışında tüm kullanıcılar kullanabilmekte. Instagram kısıtlama Instagram tarafından geliştirilen bir özellik olduğundan direkt olarak uygulama üzerinden yapılabiliyor.

Kullanıcıyı Mesajlardan Kısıtlama

instagram mesaj kısıtlama

Instagram kullanıcıları istenmeyen görsel ve videolardan korumak için mesajlarda kısıtlama özelliği getirdi. Bu özellik sayesinde kullanıcılara ilk olarak bir mesaj gidiyor eğer kullanıcı mesaj isteğini kabul ederse görsel ve video mesajları gönderebiliyor. Böylelikle kullanıcılar rahatsız edici mesajlara maruz kalmadan instagram mesajlaşma özelliğini kullanabiliyor.

Kullanıcıları mesajlardan kısıtlamak için;

  1. Kısıtlamak istediğiniz kullanıcının profiline gidin.
  2. Sağ en üst köşede bulunan “…” simgesine dokunun.
  3. “Kısıtla” diyerek kullanıcıyı mesajlardan kısıtlayabilirsiniz.

Bu adımları uyguladığınızda DM kutunuzdan kullanıcı ile olan yorumlarınız görünmez. Eski mesajları görmek isterseniz DM kutusuna gelerek kullanıcının adı ile arama yaparak mesajlara ulaşabilirsiniz. Kısıtlama yaptığınız kullanıcı çevrimiçi olduğunuzu ve ya mesajlarını okuduğunuzu anlamaz.

Kullanıcıyı Yorumlardan Kısıtlama

Kullanıcıyı kısıtlama özelliği iOs ve Android cihazlarda farklı şekilde yapılır. İki işletim sistemi için çözümlere adım adım aşağıdan ulaşabilirsiniz. Adımları izleyerek kısıtlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

iOS için Kısıtlama

kısıtlama ios

  1. Yorumlarını kısıtlamak istediğiniz gönderiye gelin.
  2. Yorumu parmağınızla sağa kaydırın.
  3. Çıkan ünlem işaretine tıklayın.
  4. Kısıtla diyerek kullanıcının yorumlarını kısıtlayabilirsiniz.

Bu adımları uyguladığınızda kullanıcının yeni yorumlarını sadece siz ve kısıtladığınız kullanıcı görür.

Android için Kısıtlama

  1. Yorumlarını kısıtlamak istediğiniz gönderiye gelin.
  2. Gönderi altındaki yoruma dokunun ve basılı tutu.
  3. Çıkan ünlem simgesine dokunun.
  4. Kısıtla diyerek kullanıcının yorumlarını kısıtlayabilirsiniz.

Instagram Kısıtlama Kaç Gün Sürer?

Instagram’da kısıtlama işlemi süreli yapılan bir işlem değildir. Siz tekrardan kullanıcının profiline girip kısıtlamayı kaldırmadığınız sürece kullanıcıların kısıtlaması kalkmayacaktır. Kullanıcının kısıtlamasını kaldırmak isterseniz, kullanıcının profiline girerek işlem yapmanız gerekir.

Instagram Kısıtlama Nasıl Kaldırılır?

Instagram’da kısıtlama özelliği istediğinizde kaldırabileceğiniz bir özelliktir. Kısıtlama yaptığınız kullanıcıların kısıtlamasını kaldırmak isterseniz kullanıcının profiline girip “Kısıtlama Kaldır” diyerek kısıtlamasını kaldırabilirsiniz.

Instagram Platformu, kullanıcıyı korumak ve kullanıcı deneyimini arttırmak için sürekli olarak uygulamada geliştirmeler yapmaktadır. Kullanıcıların deneyimlerini gözeterek resmi hesaplarında yapılan anketlerle uygulamada yaptığı geliştirmeleri kullanıma sunuyor. Bu sayede Instagram kullanımı her geçen gün artıyor. Instagram üzerinde belli bir takipçi sayısına ulaşan kullanıcılar popüler profiller oluşturuyorlar.

Hızlı sürede instagram takip sayınızı arttırmak isterseniz SosyalZone üzerinden paketlerimize gelerek instagram hesap satın al diyerek instagram takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu